Spion kamera eller spionkamera, skjult kamera eller skjultkamera, overvåkingskamera eller overvåkings kamera kjært barn har mange navn og forskjellige måter å skrive det på. 

Nå er vi vel ikke på jakt etter hvordan en skal skrive spion kamera eller om en skal skrive spionkamera, men hva utvlag som finnes. 

Det finnes forskjellige typer kameraer om en vil kalle det spion kamera eller ikke er vel opp til hver enkelt. Det finnes spionkamera med eller uten wifi eller ipkamera som det også kan kalles. 

Spion kamera uten wifi

Dette er et enkelt og lite skjult kamera som du setter opp der du vil ha det, somregel går dette på batteri, og du må i tillegg sette inn et minnekort som bilder og film blir lagret på.

Minuset her er at du må fysisk hente kameraet eller minnebrikken for å spille av innholdet. Blir kamereaet oppdaget så mister du alt innholdet, men du slipper kanskje å bli avslørt. 

Spion kamera med wifi

Her har du muligheten til å sjekke innholdet når og hvor du vil, du kan også sette inn et minnekort slik at film og bilder blir lagret på dette.

Du har også flere muligheter som at filer kan bli lastet opp til en FTP server så har du lagret filene der om kameraet skulle bli oppdaget.

Minuset her er jo at hvis det skjulte kameraet blir oppdaget så kan det knyttet til deg på en eller annen måte, du må også ha tilgang eller kjenne til et lokalt wifi nettverk som du kan koble kameraet opp til. 

Bruksområdet til spionkamera

Hva bruksområdet er må man nesten referere til norske lover og regler, og hva grunnlag du har for å spionere på noen.

I noen tilfeller så har en kanskje ikke noe annet valg en å bryte loven for å få dokumentert en ulovlig handling, så er det jo opp til en eventuell dommer til å vurdere om det er en straffbar handling eller ikke.

Du har lov å ta opp video og lyd av samtale du selv deltar i, og i rom du selv befinner deg i. 

Hvis du overvåker din egen eiendom og kameraet ikke fanger opp personer på offentlige steder eller andres private eiendommer, kommer dette utenfor regelverket.