Man bruker mobiltelefonen til alt nå til dags. Som vekkerklokke, kamera og til å surfe på internett med. Hvorfor ikke bruke den til å avlytte noen hemmelige samtaler? Det finnes mange stilige gadgeter for spionfriken, men å gjennomføre en romavlytting ved å bruke mobiltelefon – det blir ikke mye kulere enn dette. Til og med James Bond og Fantonald ville drept for å få kloa i en slik:

https://www.spyworld.no/products-page/romavlytting/avlytting-via-mobil/

Med avlytting via mobiltelefon er du alltid beredt – nærmest uansett hvor du befinner deg. Mottakeren fungerer som en vanlig mobiltelefon, bare at den ikke har høyttaler, slik at lyden kun beveger seg den ene veien. I praksis betyr det at du kan befinne deg i karibien og lytte til samtaler som foregår hjemme i leiligheten din. Ring til mottakeren og få svar umiddelbart – akkurat som en ekte spion ville gjort det.

Boksen som inneholder en mottakeren kan plasseres hvor du vil – på kontoret, hjemme eller i bilen. Eller du kan plassere den i lommen til noen, kanskje en av dine utsendte kompanjonger, og lytte til det som blir sagt i personens nærvær. Det eneste som du er nødt til å tenke på er at mottakeren krever et SIM-kort. Det betyr altså at du må sette mottakeren på et steg som har mobildekning. Dermed kan vi ekskludere avlytting av kjellere, bunkere og andre rom hvor dekning er fraværende. I slike situasjoner finnes det mer egnet avlytningsutstyr.

Avlyttingsutstyr blir ikke veldig mye mer avansert enn dette. Men de norske lovene gjelder uansett, slik at du må være varsom når du planlegger å ta opp samtaler du selv ikke er en del av. Da kan du nemlig straffes med minst 6 måneder i fengsel. Allikevel det perfekte utstyret for deg som ønsker å avsløre noen andres dårlige gjerninger. Med en litt funksjonell telefon kan du bruke denne til å ta opp samtalen, og sikre deg håndfaste bevis, som senere kan overføres til en datamaskin eller et annet medium.

Utstyr som dette kan brukes stort sett uavhengig av telefontype – du behøver altså ikke en kjempeavansert smarttelefon for å drive romavlytting via mobiltelefon. Så lenge den er kapabel til å utføre anrop så fungerer resten av utstyret som en vanlig telefonsamtale. Husk bare å tenk på hvor du plasserer boksen. Batterilevetiden er sjeldent evig, slik at du blir nødt til å hente den en eller annen gang. Du må også tenke på å gjemme den godt, for i motsetning til spionkameraer som ofte er forkledd som en gjenstand, vil denne dingsen bli avslørt relativt raskt dersom den blir funnet.