Etter at de digitale kameraene ble allemannseie, har mange opplevd en betraktelig lettere hverdag, ikke minst i yrkessammenheng. Ikke bare kan man oversende bilder av gjenstander eller objekter man har et spørsmål om, utformingen av disse små kameraene er etter hvert av en slik art og størrelse, at de kan brukes til nesten hva som helst.

For eksempel finnes det nå et kamera utformet som en fullt ut fungerende usb-dongle, som er genial å ha med seg på kontoret. For ikke bare kan den brukes til å lagre informasjon i form av dokumenter og andre filer, den kan også oppta både lyd, video, og den kan fotografere.

Kjempepraktisk hvis man plutselig kommer på en god ide og trenger en diktafon å lese inn ideen på, eller man kommer over en spennende ting man ønsker å ta et hurtig bilde av så man kan kikke nærmere på det senere. Sitter man i et møte og ønsker å dokumentere hvem som er tilstede, kan dette enkelt gjøres med en slik løsning, og faktisk kan hele møtet opptas for så å avspilles ved en senere anledning. Noe som gjør en eventuell referent overflødig. Man kan enkelt hente ut de utsagnene man trenger, og skrive dem ned i etterkant. Det er også mulig å avfotografere eventuelle notater skrevet ned på for eksempel en tavle eller whiteboard, slik at man ikke behøver å notere i en blokk hele tiden. Man bare plugger usb-donglen i datamaskinen etterpå, og skriver ut de man ønsker.

På grunn av sin praktiske utforming og nytte som regulær lagringsenhet er en slik usb-dongle nesten uunnværlig på kontoret, den er liten og hensiktsmessig i bruk, og har høy lagringskapasitet.

Får man dem levert med reklametrykk, vekker de ikke særlig mye oppsikt heller, hverken på arbeidsplassen eller i skolen.