Man kan skjule et kamera i mye rart. Det kan være en lighter, en minnepenn eller en helt vanlig penn. Men når man skal velge seg et spionkamera er det greit at det er en gjenstand man har med seg uansett. På denne måten slipper du å glemme kameraet ditt, eller å bære på ekstra gjenstander. Og selvfølgelig – du er alltid beredt. Da finnes det ikke noe mer praktisk enn en nøkkelring med kamera. Nøklene dine har du alltid med deg, og du kan legge dem fra deg overalt. Rett og slett en spions beste venn!

For deg som skal avsløre noens hemmeligheter eller fange en tilståelse på tape kan en nøkkelring med kamera være et utmerket valg. Du kan bære nøkkelknippet ditt i hånden uten at noen fatter mistanke, eller du kan filme en situasjon i en bil mens nøklene står i tenningen. Det er så vanlig å ha nøkkelringer at ingen vil tenke at det skjuler et kamera.

Samtidig kan du også legge nøkkelknippet fra deg nærmest sagt hvor som helst. Du kan jo tenke deg til hvor det er vanlig å legge fra seg nøklene? På hyllen, stuebordet, kjøkkenbenken, soverommet – og så videre. Å filme hos noen andre kan derimot fort bli litt vanskelig. Mange vil reagere kjapt dersom du har glemt nøkkelknippet ditt, og vil ringe deg så fort de kan. Det vil også se veldig rart ut om du bare legger fra deg en nøkkelring – da blir du i så fall nødt til å skjule den. I slike tilfeller er det kanskje bedre å “glemme igjen” en lighter.

Men i tillegg til å være spion er det alltids greit å ha et kamera lett tilgjengelig. Du vet aldri når du kommer i en situasjon som er verdt å lagre på tape. En nøkkelring med kamera er blant de minste spionkameraene du får tak i, slik at den ikke tar mye plass i lommen din. Også er det jo en ekstremt stilig gadget!

Se på en slik nøkkelring her

Har du for vane å rote bort nøklene dine kan dette være en god unnskyldning til å anskaffe seg en nøkkelring. Da kan du jo bare se på de gamle spionopptakene dine hvor du bruker å legge dem fra deg. Eller?

Som spion bør du alltid være god på bortforklaringer. Om du ikke har planer å avsløre deg for dine nærmeste må du ha en god historie på lager når de legger merke til den nye, stilfulle nøkkelringen din. Høflige spørsmål som “hvor har du kjøpt den” og “hva kostet den” vil bli stilt. Og ettersom en nøkkelring ikke er så alt for normalt å kjøpe, er det bare å legge ut med at du fikk den i en klubb du er medlem i – eller noe sånt.