Store mengder filmer, bøker, tegneserier og spill om spionasje forteller oss at folk er interessert i denne sjangeren. Kanskje ikke så rart med tanke all spenningen, romantikken, Aktion og luksuslivet som er forbundet med dette yrket. Selv om mye nok ligger langt unna sannheten, så er det mange forfattere og filmskapere som tjener til livets opphold på folks interesse.

For ikke å glemme museer…

Mange museer har poppet opp med spionasje som emne. De fleste som en del av en større utstilling. Men det finnes også hele museer dedikert til livet som spion.

Og USA har selvfølgelig sitt. Det internasjonale spionmuseet (The International Spy Museum). Åpnet i sin nåværende form 2002 i Washington DC. Museet består av over 2000 kvadratmeter med historier og gjenstander fra oldtiden og frem til i dag. Noe som selvfølgelig inkluderer både borgerkrig og andre kriger fra hele verden. Et par verdenskriger og den kalde krigen er selvfølgelig heller ikke glemt.

Og publikum kan også få prøve seg som spioner. Både aktivt og interaktivt, på og i området rundt museet. Vær oppmerksom på at du kan bli stoppet av tøffe mennesker, utkledd som politi som sjekker spion kunnskapene dine. Det skal ikke bare være lett å være med på spionleker.

Museet er privat eiet og at de tar betalt for at du skal komme inn. I underkant av 20 dollar for en voksen Billigere for barn. Skal du delta på noen av spionaktivteten museet tilbyr, så koster dette ekstra. Forskjellige pakkeløsninger er også utviklet.

Og når vi først er inne på penger og økonomi så inneholder museet selvfølgelig en butikk for kommende spioner i alle aldere. Alt fra filmer og bøker til kikkerter og spionkameraer.  Utstyr til å arrangere egne spionfester finnes også til salgs.
Museet har fått en del kritikk for at de glorifiserer spionvirksomhet. Det faktum at en del av eierne også er tidligere CIA agenter har også medført en del kritikk.

Så hvis du har interesse for spionasje og tilfeldigvis befinner deg i Washington DC med lite å finne på, så burde vel dette museet vær verd et besøk, kanskje.