Har du behov for å snikfilme? Det er svært strenge lover for å filme noen i Norge uten å informere de som blir tatt opp om det, men det fins selvsagt lovlige og vitterlige formål du kan bruke et spionkamera til. Kanskje ønsker du å spille et «skjult kamera»-pek på kameratene dine? Uansett hva du skal bruke det til så er det viktig med et produkt som ikke avslører det egentlige formålet med det. For en som skal spionere vil riktig kamuflasjeutstyr være ekstremt viktig, og i så måte gjelder det samme for et spionkamera.

Med et spionkamera forkledd som en kopp (ofte en termoskopp med lokk) sikrer du deg mot eventuell avsløring. Med produktets design er det nærmest umulig å avsløre koppens hemmeligheter, slik at den kan brukes i alle tenkelige situasjoner. Ettersom det er en kopp kan du jo selv tenke deg til situasjoner hvor den passer naturlig inn – i din egen hånd mens du drikker av den, stikkende opp av ryggsekken på fjellturen eller plassert i et hvilket som helst rom i huset – stue, kjøkken, bad – you name it.

kopp-med-kamera-3Når du skal velge deg en spionkopp bør du sjekke de ulike mulighetene den tilbyr. Ofte har den innebygd bevegelsessensor, som betyr at den kan plasseres i ønsket rom og startes kun når «offeret» ankommer. På denne måten tappes ikke batteriet unødvendig samtidig som du slipper å se igjennom timesvis med unyttig film – som også vil fylle opp minnekortet ditt. Du bør også passe på at du kjøper et spionkamera hvor det følger med minnekort, ettersom disse gjerne kan være ganske så dyre.

Hovedfordelen med et spionkamera skjult som en kopp er nok muligheten for å ta den med seg uten at det blir unaturlig. Der hvor det kan føles rart at man tar med seg en bordklokke, klesknagg eller et annet kontorredskap, vil de færreste reagere på at du har med deg en kopp. Kanskje du tilfeldigvis «glemmer» koppen når du har vært et sted. Da er det bare å passe på at koppen ser ren ut fra før av slik at kameraten din ikke bestemmer seg for å putte den i oppvaskmaskinen. For selv om koppene gjerne klarer å holde på flytende veske, vil ikke kamerateknologien og minnekortet være takknemmelige for et møte med dette.

Det komplette spionkameraet for den som ikke ønsker å bli avslørt (og det ønsker vel ingen ekte spion)? Det kan ikke være langt ifra.