Spionkameraer kan man nå få tak i alle størrelser og fasonger, men med mindre man anskaffer et slikt og har ambisjoner om å gå selveste agent 007 i næringen, er det bare om å finne andre bruksområder for disse små og morsomme duppedingsene.

Et eksempel er å ta en rimelig solid boblekonvolutt man lager et lite hull i, monterer selve kameraet inni denne på en slik måte at selve linsen er fri uten å kunne komme til skade, hvoretter man enten sender konvolutten til en venn eller et familiemedlem i rimelig nærhet, eller til en fiktiv adresse ett eller annet sted. Kanskje i utlandet. Det er i så fall viktig å merke seg at denne adressen ikke må finnes, for så vil brevet etter hvert sendes tilbake til avsender.

Ønsker man å gjøre et slikt stunt er det imidlertid et par ting det er viktig å merke seg, ikke minst hva loven om ulovlig avlytting eller videoovervåking sier. Man er veldig i grenseland ved å gjøre dette, men det er lite trolig man fanger opp opplysninger underlagt taushetsplikt.

En annen ting er at det kan være en god ide å bruke et kamera med lang opptakstid og batterilevetid så det ikke slipper opp for noen av delene allerede før brevet ankommer det lokale posthus. Det finnes også kameraer med bevegelsessensorer, og de vil kun filme ved håndtering. En ny og annerledes måte å lage «road-movies» på, om ikke annet så i hvert fall som et morsomt eksperiment, hvor man kan oppleve postgangen fra en noe utradisjonell vinkel.