Når du skal velge deg spionkamera vil du naturligvis ha et produkt som skjuler dets egentlige funksjon godt. Men samtidig må det ikke være stygt å se på, slik at verken du eller andre vil reagere på at det står fremme. Det bør også passe inn i omgivelsene. Kanskje bør det ha en annen funksjon i tillegg til selve filmingen, slik at du slipper å fjerne/demontere det i perioder hvor du ikke har noen spionhensikter. I slike tilfeller kan en stilig bordklokke være et godt valg.

Sjekk spionklokken her

Det vil være umulig å avsløre en bordklokke som et kamera – rett og slett fordi den også vil fungere som en klokke, slik at ingen en gang vil fatte mistanke! Og denne passer garantert inn i alle, absolutt alle omgivelser (den kan til og med være med deg på reise … på grensen til sært, men dog). En klokke vil som oftest også ha et stilig design. Kanskje finner du en spionklokke som rett og slett er så stilig at du må ha den – selv om du ikke har noen planer om å ta skjulte opptak.

En bordklokke vil ha sin mest naturlige plassering  i kontorlignende omgivelser, men kan like gjerne passe inn på stuebordet eller kommoden.  På denne måten er den en perfekt gjenstand for å avsløre uvelkommende handlinger fra en eventuell vaskehjelp, barnepasser eller «kamerat». Det fins flere titalls eksempler hvor det har blitt plassert et skjult kamera for å avsløre uærlige arbeidere i hjemlige omgivelser, og da blir det ofte benyttet et spionkamera forkledd som en bordklokke.

I slike bordklokker er gjerne kameralinsen så godt kamuflert at den vil være umulig å oppdage med det blotte øyet, selv med nøyere inspeksjon. Dette fordi en klokke har så mange elementer i seg at det ikke er noen stor sak å skjule linsen i en av de. Ofte er linsen skjult i en av markørene for de ulike klokkeslagene.

Når du skal velge deg et spionkamera skjult som en bordklokke bør du tenke på hvilken vinkel linsen fanger bilder i. Mange bordklokker har nemlig en helning på noen grader. Om du skal plassere klokken på en høy hylle eller lignende, må du passe på at klokkens helning kan justeres. Det fins mange ulike modeller på markedet. Du bør også tenke på at dens design bør være stilig. Å plassere en billig digitalklokke i oppholdsrommet? Da kan folk begynne å stusse.

Om du kjøper deg en slik stilig klokke må du alltid huske å ha en dekkhistorie. Folk vil alltid legge merke til den og sannsynligvis spørre hvor du har kjøpt den – av vanlig høflighet. Da er det greit å kunne svare noe annet enn «på den lokale spionsjappa». Men som fullverdig spion så har du vel tenkt på dette allerede?