I disse digitale tider, hvor all elektronikk blir stadig mindre, har vi fått blant annet mobiltelefoner på størrelse med fyrstikkesker, og stort sett alle har en eller annen form for kamera i seg. I begynnelsen var dette nærmest for en kuriositet å regne, de færreste mobiltelefoner hadde ett, og kvaliteten var heller dårlig og disse kameraene var mest en kul ting å ha fremfor nyttig. Nå har imidlertid stort sett alle mobiltelefoner kamera i seg, og kvaliteten begynner å bli så bra, både på foto- og videosiden, at mange velger å la dette være det eneste digitale kameraet de har. Hvilket gjerne fører til at man tar flere bilder også, ettersom man stort sett alltid har mobilen med seg over alt hvor man enn ferdes.

Likevel hender det at det oppstår situasjoner hvor man ikke alltid har mobilen for hånden, enten fordi det ikke er tillatt med mobiltelefon der, eller fordi det kanskje ikke er så smart, for eksempel på stranda, hvor den ikke tåler de påvirkningene den kan bli utsatt for. Sol, sand og vann er ingen ideell kombinasjon for en mobiltelefon, og iført kun badetøy, er det heller ingen lommer man kan oppbevare den i, slik at risikoen for at man enten mister den eller får den stjålet er betraktelig større enn ellers.

Da er det bedre å la den være igjen hjemme, og heller gå til anskaffelse av et smart armbåndsur med det hele i seg, både kamera og klokke, samt at det er vanntett. Fordelen med dette er at man har det alltid for hånden, bokstavelig talt, man mister det ikke, og det er tåler både sol, sand og vann på stranden.

Perfekt på for eksempel badeferien med ungene, da man til enhver tid kan ta bilder av dem i enhver morsom situasjon som måtte oppstå, og ettersom de fleste slike kameraklokker også har et USB-stikk, er det enkelt å overføre bildene til en datamaskin i ettertid for eventuell redigering og lagring.

Dessuten vekker man ikke så mye oppsikt når man tar bilder, og så er det unektelig litt morsomt at det er noe «James Bond-aktig» over det hele.