Selv om et spionkamera gjerne forbindes med situasjoner som spionasje og hendelser hvor det er viktig at kameraet ikke synes, kan det være langt flere muligheter med det. Om du skal forevige en hendelse som foregår i fart eller bevegelse behøver du utstyr som er tilpasset dette. Selvfølgelig kan det også være nødvendig med et kamera som ikke er alt for synlig også. Det vi prøver er å si – bruk et action kamera dersom det du skal filme ikke holder seg i ro.

Et action kamera er et hendig lite spionkamera som fanger opp både lyd og bilde. Kameraet veier nesten ingenting og kan enkelt festes på alle mulige overflater. Du kan bruke det medfølgende stativet til å feste det på sykkelen, eller du kan bruke klipsen til å feste kameraet til jakken, sykkelhjelmen eller på dashbordet i bilen. Kameraet kan fint også tas av det medfølgende festet og brukes slik du vil.

action-kamera-sykkel-sport-8Vi ser for oss tenkelige situasjoner hvor et action kamera er passende. I land som Russland har bortimot annenhver sjåfør montert kamera i bilen. Dette fordi de ønsker å unngå korrupt politi og falske forklaringer ved eventuelle bilulykker. Også i Norge kan det være nyttig å ha et lite kamera montert i dashbordet. På denne måten kan du sikre deg bevis dersom det skulle oppstå uenighet mellom deg og en annen sjåfør om hvem som har skylden. Eller kanskje for å se hvem som rygga i deg mens du stod parkert?

Spionkameraet er også perfekt for å filme i høy hastighet. Om du ønsker å dokumentere sykkelturen, joggerunden eller tilsvarende vil et action kamera være midt i blinken. For den som ønsker å opptre som en spion vil man nok også finne ut at kameraet passer bra når man beveger seg mellom steder. Kanskje skal du avdekke en skandale i en svær offentlig bygning – da er det greit å ha dette kameraet skjult i innerlomma.

Når du skal velge deg et action kamera bør du sørge for at produktet har den funksjonaliteten du ønsker. Et godt spionkamera spiller inn både lyd og bilde, har minnekort integrert (eller medfølgende) og har muligheten til å starte innspilling uten at man må trykke på en knapp – enten ved en bevegelse- eller lydsensor.

I situasjoner hvor man beveger seg mye vil man ofte oppleve  ulike lysforhold. Sørg for at du kjøper deg et action kamera som takler de forskjellene man møter. Et godt kamera vil kunne gjengi bilder i de mørkeste rom, samtidig som det takler overgangen mellom en svakt opplyst korridor til det blendende dagslyset utendørs.